Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корбана й Олійника допитали, вони погрожували - голова СБУ

Понеділок, 23 березня 2015, 12:35

Чиновників Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана і Святослава Олійника допитали з приводу викрадення чиновника мерії Дніпропетровська Олександра Величка.

Про це розповів голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в понеділок.

За його словами, Корбан і Олійник погрожували застосуванням сили та бойових підрозділів проти правоохоронців, які займаються припиненням контрабандних перевезень через лінію розмежування у зоні АТО.

"Прізвища тих, що нами допитані і погрожували, – громадянин України Олійник і громадянин України Корбан", - сказав Наливайченко.

Він також додав, що за дорученням президента в єдине провадження об’єднано справи про викрадення Величка і вбивство невідомими капітана СБУ у Волновасі під час зупинення контрабандного вантажу.

Раніше повідомлялося, що 25 лютого невідомі люди в камуфляжному одязі насильно посадили директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександра Величка в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

Бабушкінський райсуд Дніпропетровська 28 лютого дозволив правоохоронним органам отримати у мобільного оператора роздруківку телефонних розмов 4-х членів "ДУКу" – добровольців "Правого сектора", яких міліція підозрює у причетності до викрадення.

5 березня з’явилося відеозвернення Величка, у якому дніпропетровський чиновник сказав, що нібито сам влаштував своє викрадення.

А 21 березня на одній з вулиць Волновахи (Донецька обл.) невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. За непідтвердженими даними, між офіцером і добровольцями виник конфлікт через те, що останні намагалися перевозити контрабанду, а співробітник СБУ спробував це припинити. .

Частину підозрюваних у розстрілі співробітника СБУ затримали. Голова МВС Арсен Аваков заявив, що бандити, "прикриваючись посвідченнями "Правого сектора" й однієї з дніпропетровських охоронних фірм, намагалися переправити на територію так званої ДНР" 3 фури.

Аваков також заявив, що "на захист затриманих негайно "вписався" один із нардепів коаліції", але його ім'я не назвав. У прес-службі МВС також поки не коментують цю ситуацію й обіцяють оприлюднити інформацію після подачі документів.

Однак у ході спецоперації затримали помічника депутата Андрія Денисенка, мажоритарника з Дніпропетровська.

З лютого 2014 року Денисенко очолює дніпропетровський обласний центр "Правого сектора". За даними джерел, Денисенко пов'язаний із Коломойським.

Депутат Борис Філатов у Facebook написав: "Корбана й Олійника справді допитувало СБУ в п'ятницю. Але вбивство було в суботу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...