Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари вимагають від Путіна зберегти АТR, а не лицемірити

Понеділок, 23 березня 2015, 14:06

Національний рух кримських татар просить президента Росії Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва зберегти медіа-холдинг АТR на окупованому півострові.

Про це говоритися в заяві на ім'я президента і  прем'єра Росії, Генпрокурора РФ Чайки і голови Ради при президента РФ з прав Людини Федотова у зв’язку з відмовою реєструвати  ЗМІ, що входять до холдингу.

"Керівництво ATR неодноразово подавало документи на реєстрацію у Федеральну службу з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор), але їх всякий раз повертали назад. Формальні причини були різні (а фактично - надумані)", - сказано в заяві

"Закриття мовлення медіа-холдингу АТR буде важким і непоправним ударом по кримськотатарському народу і всьому кримському співтовариству", - заявляють кримські татари.

"І тоді всі розмови і декларації про "реабілітацію", про "розвиток", про "міжнаціональну злагоду", про "будівництво толерантного громадянського суспільства" і про "дружбу між росіянами і кримськими татарами, які жили століттями тут", для кримських татар буде означати порожнім звуком і лицемірством!" - попереджають вони.

"Не треба думати "можновладцям", що АТR приватний телеканал, який можна просто "віджати" і за це нічого не буде. Медіа-холдинг АТR - це надбання всього кримськотатарського народу і не треба його руйнувати одним розчерком пера", - сказано в заяві.

У заяві також нагадали про масові переслідування кримських татар, про тиск на телеканал, у тому числі про обшук, який був проведений на телеканалі 26 січня.

Також у заяві нагадали слова керівника окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова про те, що нібито телеканал "дає надію на повернення Криму в Україну, підбурюючи інших людей до дій" і щ нібито "говорить про те, як потім розправляться з тими, хто отримав російські паспорти". "Робота таких каналів на території республіки в нинішній напіввійськовий час недопустима", - говорив Аксьонов.

"Невже для кримської влади мало своїх провладних медіа-ресурсів, які подають інформацію в потрібній "кондиції", - обурені кримські татари.

Під загрозою припинення мовлення опинилися дитячий кримськотатарською телеканалі Lale і єдина в світі кримськотатарська FM-радіостанція "Мейдан", а також російськомовна радіостанція "Лідер" та інформаційний портал "15 хвилин", що входять до холдингу.

Всі вони, як і телеканал ATR, ще у вересні 2014 року були перереєстровані як суб'єкти господарювання відповідно до російського законодавства, а вже в жовтні місяці направили всі необхідні документи в Роскомнагляд для їх реєстрації як засобів масової інформації. Однак, до теперішнього часу жоден з перерахованих вище медіа-ресурсів так і не отримав свідоцтво про реєстрацію засобів масової інформації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування