Луценко хоче, щоб закони працювали не лише щодо Коломойського

Понеділок, 23 березня 2015, 18:55

Голова фракції "БПП" Юрій Луценко вважає, що всі "олігархи мають грати за правилами".

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

Луценко нагадав, що був серед тих, хто пропонував ідею призначення олігархів на губернаторські посади.

"Тоді, в критичний момент початку війни на Сході, всі мільярдери відмовилися. Став губернатором один Коломойський", - зазначив керівник БПП.

"Він і його команда реально багато зробили для зламу сепаратизму і патріотичного відродження Дніпропетровщини. Другою заслугою Коломойського стало перетворення Дніпропетровська на центр логістики АТО. Звідси вилітала авіація, йшли конвої з пальним і їжею, тут родичі впізнавали тіла загиблих", - додав Луценко.

"Все це потребувало цілодобової важкої праці Коломойського та його заступників. 
За все це щира вдячність", - сказав він.

"Дуже прикро, що поряд з цим з'явився інший Коломойський, який прагне будь- якою ціною залишити під особистим контролем державні підприємства. Від образ журналіста до використання озброєних людей. Це неприйнятно", - вважає Луценко.

"Ніхто не збирається нищити приватний бізнес Коломойського. Але йому (як і всім іншим олігархам) прийдеться усвідомити необхідність трансформації в крупних підприємців, які грають за загальними правилами", - додав політик.

"З іншого боку конче необхідно добитися спільних для всіх правил. Уряд має добитися, щоб дивіденти сплатила не тільки "Укрнафта", а й всі інші власники облгазів, і обленерго, і промислових гігантів типу "Турбоатому", - вважає Луценко.

"Одночасно має бути запропонована і негайно проведена прозора процедура конкурсів для призначення керівників державних АТ. Міняти керівника в "Укртранснафті" чи деінде шляхом кулуарних рішень ставленика одного олігарха на іншого теж неприйнятно", - заявив він.

"Ще одна важлива річ. Будь- який силовий опір має бути жорстко придушений. Бо цивілізована країна мусить мати єдину монополію - право держави на застосування зброї для захисту закону", - підкреслив Луценко.

"І кожен, хто цього не визнає, а тим більше вбиває українського силовика під час його служби - має постати перед судом. Саме за це - рівність можливостей, свободу особистості і рівність перед законом - ми виходили на Майдан", - підсумував він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування