Корбан: Ми не оголошували віче й не збираємося відділятися

Вівторок, 24 березня 2015, 07:51

Дніпропетровська область не збиралася й не збирається відділятися від України й буде робити все для зміцнення країни.

Про це заявив заступник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Геннадій Корбан "ЛІГАБізнесІнформ".

"Народне віче у Дніпропетровську – це не наша ініціатива. Це була ініціатива громадських організацій. Ми навіть оголошень жодних не вивішували", - сказав він.

"І ми не збираємося відділятися від України. Ми українці. Наша основна власність – наші доми. Ми готові віддати всі свої активи заради збереження країни. І я кажу це цілком серйозно", - запевнив Корбан.

Він наголосив, що область не збирається "вивішувати якісь фейкові прапори".

"Але ми прагнемо одного – виконання обіцянок. Ми хочемо бачити процес децентралізації. Нам установили платежі 2,9 мільйона гривень на день у казну. Ми даємо 150 мільйонів гривень", - заявив Корбан.

Він також зазначив, що команда губернатора Ігоря Коломойського продовжує за власні гроші оплачувати потреби армії, у тому числі Збройних сил України.

"Ми це робимо як меценати. Ми допомагаємо ЗСУ через Фонд оборони країни. Ми купуємо каски, бронежилети, тепловізори, купуємо зв'язок. Але ми втомилися від брехні", - сказав він.

Як відомо, напередодні на прес-конференції у Дніпропетровську народний депутат Андрій Денисенко заявив, що у середу, 25 березня, у місті пройде народне віче. Він звинуватив президента в невиконанні обіцянок.

Разом із ним на прес-конференції претензії до влади висловив і заступник губернатора Геннадій Корбан.

Цьому передувала низка скандальних подій, пов'язаних із командою Коломойського.

Так, через зміну керівництва "Укртранснафти", лояльного до Коломойського, губернатор приїхав "розбиратися" на держпідприємство, де поводився дуже грубо з журналістами, за що отримав догану від президента після осуду громадськості.

Після цього наприкінці минулого тижня Коломойський приїхав в "Укрнафту" з озброєними людьми – нібито попередити рейдерське захоплення компанії, у якій його структури мають частку 50% + 1 акція.

А в понеділок, 23 березня, голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ перевіряє високопоставлених чиновників Дніпропетровської ОДА на причетність до фінансування банди, пов'язаної з перевезенням контрабанди через лінію розмежування зони АТО, викраденням людей і вбивством співробітника СБУ у Волновасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування