Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шахтарі протестують у Димитрові - гендиректор "Красноармійськвугілля" звільнився

Вівторок, 24 березня 2015, 12:50

У Димитрові Донецької області біля адмінбудівлі ДП "Красноармійськвугілля" близько 500 працівників об'єднання вийшли на акцію протесту, зокрема, через борги по зарплаті.

Про це повідомляється на сайті Незалежної профспілки гірників України (НПГУ).

Основна вимога працівників – виплата заборгованості по заробітній платі, яку шахтарі не отримують із грудня, і збереження робочих місць.

Також гірники говорили про підтримку шахт і зміну керівництва держпідприємства "Красноармійськвугілля".

Мітинг шахтарів у Димитрові. Фото з сайту НПГУ

"Сьогодні мають зупинитися шахти "Новогродівка" й "Росія". Я думаю, сьогодні почнуть страйк усі шахтарі, і якщо їм не виплатять усю зарплату – підемо на Київ", - заявив Олександр Абрамов, голова місцевої організації НПГУ Димитрова й Красноармійська.

Був на акції протесту і міський голова Руслан Требушкін. Звертаючись до шахтарів, він відзначив: "Ситуація, що склалася, – це результат діяльності нинішнього уряду, який позбавив шахт дотацій".

У прес-службі Конфедерації вільних профспілок України поінформували, що після розмови з мітингувальниками генеральний директор ГП "Красноармійськвугілля" Юрій Сальников написав заяву про звільнення із займаної посади.

За інформацією журналістів місцевого телеканалу "Орбіта", керівник об'єднання повідомив, що він уже написав заяву про звільнення на ім'я міністра.

Гендиректор ГП "Красноармійськвугілля" Юрій Сальников написав заяву про звільнення з посади

Однак учасники акції наполягали, щоб він зробив це при них. У підсумку, поступившись присутнім, Сальников прямо в ході переговорів написав заяву про відставку за власним бажанням.

Сальников написав заяву про звільнення із посади. Фото "Орбіти"
Обурені шахтарі у Димитрові

"Новости Донбасса"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування