Посольство США в РФ назвало конкретні кроки із виконання Україною Мінських домовленостей

Середа, 25 березня 2015, 10:47

Посольство США в Москві заявляє про виконання Україною Мінських угод, називаючи конкретні кроки, зроблені Києвом.

Про це йдеться в заяві офіційного представника посольства Сполучених Штатів в Москві Вільяма Стівенса, повідомляє "Голос Америки".

"По-перше, 17 березня прийняті зміни до закону про особливий статус окремих районів на сході країни. Ці поправки і закон в цілому відповідають букві та духу ключових зобов'язань, взятих у Мінську. Йдеться про визначення території, на яку поширюється особливий режим, про здійсненні децентралізації влади, у тому числі про дотримання культурних прав проживаючих там громадян, амністії та проведення місцевих виборів", - йдеться в заяві Стівенса.

Він зазначає, що Україна у повній відповідності до досягнутих у Мінську домовленостей законодавчо встановила послідовність процесу децентралізації влади.

Ця послідовність, як наголошується в заяві офіційного представника посольства США в Москві, виглядає наступним чином: "На першому етапі повинен бути забезпечений висновок незаконних військових формувань. Потім мають відбутися місцеві вибори на основі законодавства України. Далі піде визнання органів місцевого управління".

При цьому він заявив, що лідери бойовиків наразі фактично контролюють зазначені території і "відповідно нічого не втратять, якщо будуть дотримуватися встановленої України послідовності дій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування