Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк попросить США і ЄС знайти закордонні фірми зі схем у Держслужбі з НС

Середа, 25 березня 2015, 12:39

Прем'єр Арсеній Яценюк попросить США і Європу допомогти відслідкувати фінансові транзакції по фірмах, зареєстрованих номінально в США і фактично на Кіпрі для розслідування схем у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Про це він заявив на засідання уряду після звіту голови МВС Арсена Авакова та після затримання керівництва ДСНС.

"Після вашої інформації я звернусь до наших американських і європейських партнерів з тим, щоб допомогти відслідкувати всі фінансові транзакції по фірмах, які були зареєстровані номінально в США, по банківським  рахункам, які фактично були зареєстровані на Кіпрі, для того, щоб вся злочинна схема була викрита, і злочинці понесли покарання", - зазначив він.

"Я прошу МВС провести всі процесуальні дії відповідно до закону і розслідування, а органи прокуратури – подати до суду. Розслідування вести максимально публічно, як це дозволяє кримінально-процесуальне законодавство", - зазначив він.

"Коли країна у війні, кожна копійка на рахунку, вони грабують людей і державу. Так буде з кожним, хто порушує закон і знущається з української держави", - попередив прем'єр.

 

Раніше під час свого звіту Аваков повідомив, що у схемі, яка застосовувалася затриманим керівником Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським і його заступником Василем Стоєцьким використані фірми з острову Джерсі та рахунків у Bank of Cyprus.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування