СБУ затримала в Одесі трьох громадян, яких підозрює у тероризмі

Середа, 25 березня 2015, 14:22

Служба безпеки України затримала трьох осіб, яких підозрюють у причетності до сепаратизму чи терористичної діяльності в Одесі.

Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Facebook.

Так, за його даними, СБУ встановила і затримала радикально налаштованого учасника одеського "Антимайдану" громадянина України "А", 1996 року народження.

У ході обшуків за місцем його проживання серед інших речей, які можуть бути корисними у справі, виявлено та вилучено атрибутику т.зв. "Новоросії".

Також встановлено причетність Альошина О.А. до вивішування символіки т.зв. "Новоросії" біля пам’ятника Г. Жукову, меморіалу 411 батареї, на мосту на вул. Водопровідній.

Правоохоронці перевіряють Альошина на причетність до вчинення терактів, встановлюють його зв’язки та спільників.

Крім того, у ході розшуку осіб, причетних до скоєння в Одесі "злочинів терористичного характер", СБУ встановила та затримала громадянина України "Т", 1980 р.н., ще одного активіста місцевого "Антимайдану".

Під час допитів з’ясувалося, що "Т" є активним учасником проекту "Куликове поле". "Він підтримує контакти з мешканцями Одеси, які беруть участь у збройному протистоянні на сході України у складі терористичних угруповань", - заявив Лубківський.

"Т" повідомив, що спільно зі згаданим громадянином "А" планував виготовити саморобний вибуховий пристрій (СВП) з метою можливого вчинення теракту в Одеському регіоні (однією з цілей для скоєння теракту розглядався офіс одеської "Самооборони").

Відтак, "Т" придбав необхідні компоненти для виготовлення СВП (калієва селітра, алюмінієва пудра). У ході обшуку у "Т" вказані компоненти було вилучено.

Окрім того, у нього виявили радіокеровану модель міні-гелікоптера, яку зловмисники планували використати для доставки СВП до місця підрив. Також вилучено велику кількість інструкцій із виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

Також Управління СБУ в Одеській області за координації департаменту контррозвідки СБУ виявило та припинило підготовку теракту, затримавши одесита "С" 1973 р. н.

Він незаконно зберігав та виготовляв СВП, вогнепальну та холодну зброю, брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 р. в Одесі

Під час обшуку у "С" вилучили СВП потужністю в 500 г. в тротиловому еквіваленті, компоненти до СВП, 8 пістолетів, 3 гвинтівки, споряджені снайперські приціли, набої, а також "антиукраїнську, сепаратистську літературу".

"Діяльність "С" координували невстановлені особи з Криму. Встановлюється причетність "С" до скоєння терористичних актів у Одесі та Одеській області", - заявив Лубківський.

СБУ встановлює спільників.

Шановні друзі,Незважаючи на свято, Служба безпеки України наполегливо, а головне, успішно попрацювала по Одесі! Саме...

Posted by Markian Lubkivskyi on Wednesday, March 25, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...