СБУ схопила бойовиків, які готували провокації поза зоною АТО і викрадення полковника

Середа, 25 березня 2015, 15:30

Переодягнені бойовики планували вчинити провокації у Мар'їнському районі Донецької області та викрасти українського полковника, однак СБУ не допустила цього.

Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Facebook.

"На виконання завдання російської військової розвідки, бойовики з т.зв "МГБ ДНР" в черговий раз намагались влаштувати провокації у Донецькій області за межами тимчасово окупованих територій", - пише він.

"Метою провокацій мало стати звинувачення в подальшому представників військових формувань України у вчиненні злочинів проти мирного населення та розгойдування ситуації в регіоні", - додає Лубківський.

З цією метою, за даними СБУ, у Мар’їнський район спрямували групу бойовиків, які мали "у формі українських військових вчинити низку резонансних злочинів проти місцевих мешканців (грабежі з насильством та вбивства)".

"Також терористи мали викрасти одного з наших військових вищого офіцерського складу, який би на камеру для російських ЗМІ підтвердив причетність української армії до мародерств та знущань над цивільним населенням, а також надав би російським спецслужбам розвідувальні дані про місця дислокації, чисельність та озброєння сил АТО", - заявляє Лубківський.

"Одразу ж після прибуття в регіон диверсанти були вирахувані та затримані контррозвідкою СБУ. Ними виявились громадянин України "Б" 1982 р.н., уродженець м.Жовті Води Дніпропетровської області, та "П" 1969 р.н., уродженець м.Селидове Донецької області (фото додаються)", - інформує він.

За свідченнями затриманих, за вказану "роботу" куратори обіцяли їм по 10 тисяч гривень кожному.

Лубківський також процитував записи, вилучені у підозрюваних:

"Украсть полкана
Кроме желания украсть необходимо определить маршруты движения, охрану, выявить точки для устройства засад + учесть нюансы. Надо
1. 30 л дизтоплива
2. 30 л Аи-92
3. Денег – 3000
4. ПМ+ПБС, 1 АКСУ+ПБС
5. фото без вспышки + 2 карты памяти
6. на вывоз клиента гражданская одежда
7. Литр хорошего коньяка".

Шановні друзі,Служба безпеки України не допустила вчинення перевдягненини бойовиками провокацій у Мар'їнському районі ...

Posted by Markian Lubkivskyi on Wednesday, March 25, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News