Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські слідчі порушили справу з приводу обстрілів у зоні АТО

Четвер, 26 березня 2015, 10:51

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактами артилерійських обстрілів території Донецької області, в результаті яких були вбиті і поранені троє неповнолітніх.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, справу порушено за статтями про вбивство двох або більше осіб, скоєне загальнонебезпечним способом, а також про застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

Слідство вважає, що 19 і 22 березня 2015 року військовослужбовці Збройних сил України та Нацгвардії, "діючи за мотивами політичної, ідеологічної ненависті і ворожнечі, організували застосування підконтрольними їм військовими підрозділами важких видів наступального озброєння невибіркового дії при артилерійських обстрілах територій самопроголошеної Донецької Народної Республіки".

Згідно з повідомленням, 19 березня в результаті обстрілу Вуглегірська один 14-річний підліток був убитий, а другий – поранений. Крім того, повідомляє прес-служба 22 березня від обстрілу Єнакієвого загинув 15-річний підліток.

СК при цьому наполягає, що Україна порушила мінські домовленості, а також конвенції з прав людини.

Як відомо, раніше російські слідчі неодноразово порушували кримінальні справи за фактом подій на сході України, так і проти українських чиновників, зокрема – Арсена Авакова та Ігоря Коломойського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування