Селезньов назвав області-лідери з мобілізації

П'ятниця, 27 березня 2015, 09:33

Четверта хвиля часткової мобілізації в Україні наразі виконана на 76% за призовом військовозобов'язаних і на 50% щодо мобілізації транспортних засобів.

Про це повідомив в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Відповідно до указу президента від 14 січня, триває четверта хвиля часткової мобілізації. Зараз із запасу вже призвано понад 76% військовозобов'язаних, які за планом повинні бути мобілізовані в особливий період", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами Селезньова, кожен 8-й військовослужбовець, призваний в рамках 4-ї хвилі мобілізації - доброволець. Крім того, вже більше, ніж на 50% виконано план з мобілізації транспортних засобів.

"Особливістю 4-ї хвилі часткової мобілізації є те, що всі мобілізовані пройшли підготовку в навчальних центрах, на полігонах, у стінах навчальних закладів. Зараз вони проходять підготовку, під час якої відновлюють навички з військових спеціальностей, здійснюють стрільби, навчаються водінню всіх зразків військової техніки", - зазначив в.о. спікера Генштабу.

"Після навчання добре підготовлений особовий склад поповнює військові частини, де протягом 1-2 тижнів буде відбуватися бойове злагодження у складі підрозділів", - додав він.

Він поінформував, що найкраще план з мобілізації виконується у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській, Київській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Львівській областях і в Києві.

Крім того, в Україні триває демобілізація військовослужбовців, призваних навесні-влітку 2014 року.

"Демобілізовані військовослужбовці вирушають додому, отримують пільги, звання, особливий статус, матеріальну допомогу та лікування, передбачені законодавством", - розповів Селезньов.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування