Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков допитає чиновників Держслужби НС, що прийшли на колегію

П'ятниця, 27 березня 2015, 11:42

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просить чиновників  Держслужби з надзвичайних ситуацій залишитися після розширеної колегії в МВС для участі у слідчих діях стосовно корупції у службі.

Про це Аваков сказав під час засідання розширеної колегії в МВС у п’ятницю за участю усіх силовиків.

"Я прошу керівників територіальних органів ДСНС після колегії залишитися в міністерстві для участі у відповідних слідчих діях", - сказав Аваков.

Він нагадав, що правоохоронні органи розслідують корупційну діяльність колишнього керівництва ДСНС, зокрема факти розкрадання державних коштів.

"Я повинен отримати відповіді на ті запитання, які випливають з записів пана Стоєцького щодо схем передачі грошей знизу нагору", - сказав він.

"Сьогодні ми приймемо рішення, хто з вас і яку участь у цьому брав, яку позицію займає, і як буде працювати далі. чи не буде працювати. А крім того – хто буде як відповідати", - сказав Аваков.

"Хочу, щоб ви подумали про це і, зокрема, про ту статтю закону України, в якій прописано, що той, хто заявив про вимагання хабаря, звільняється від відповідальності", - попередив міністр.

Як відомо, у середу прямо на засіданні уряду затримали керівника державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

Крім того, Аваков на тому ж засіданні уряду зачитав список з хабарями, які інспектори, пожежники збирали по областях і несли нагору.

"Вінниця – 50 тисяч, Волинь – 40 тисяч, Дніпропетровськ – 12 тисяч, Київська область – 100 тисяч, Київ – 200 тисяч… і далі по тексту", - тоді наводив приклад Аваков. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...