МВС: На Гордєєві – тяжкі злочини, дії підпадають під 8 статей

Субота, 28 березня 2015, 16:44

Діяльність злочинної групи Дениса Гордєєва, причетного до розстрілу співробітника СБУ, підпадає відразу під 8 статей Кримінального кодексу України.

Про це заявив голова управління МВС Донецької області В'ячеслав Аброськін.

За його словами, угрупування протягом декількох місяців займалася контрабандою, збройними нападами на громадян і підприємства, викраденням і тортурами людей на території Донецької області.

Як зазначив Аброськін, крім вбивства офіцера СБУ на рахунку "банди Гордєєва" - тяжкі та особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

"Правоохоронці встановили причетність членів угруповання до 13 епізодам тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень. Слідчим управлінням ГУМВС України в Донецькій області відкрито кримінальне провадження по ст.348 "Вбивство співробітника правоохоронного органу" та ст.257 "Бандитизм" КК України. Також члени бандформування проходять ще по 6 статтями КК України. Триває слідство", - повідомив Аброськін.

Станом на сьогодні 10 спільників Гордєєва заарештовані. За місцем їх проживання на території Донецької та Дніпропетровської областей проведено обшуки. 

Вилучено 9 автоматів, кулемет РПК, 5 гранатометів, 55 ручних гранат і гранат до підствольного гранатомету, більше 4 тисяч патронів різного калібру, тротилові шашки і електродетонатори, а також військова екіпіровка.

Крім зброї та боєприпасів, правоохоронці виявили та вилучили викрадене у потерпілих майно: побутову і комп'ютерну техніку, мобільні телефони і т.д.

В ході слідчих дій встановлено місцезнаходження вантажного автомобіля, який зловмисники відібрали у працівника приватного підприємства. Всі речі будуть повернуті власникам після закінчення розслідування.

Як відомо, 21 березня на одній з вулиць Волновахи з табельного автомата розстріляли співробітника СБУ Мандзика.

Депутат Денисенко на прес-конференції в Дніпропетровську визнав, що це зробив його колишній помічник та член його організації "Січ" Денис Гордєєв.

Гордєєва затримали в Ужгороді при спробі виїхати з України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування