Маємо позбавити можливості звільняти корупціонерів під заставу - Порошенко

Субота, 28 березня 2015, 19:19

Із законодавства має бути вилучено норми, які дають можливість звільнення під заставу корупціонерів.

Про це  в інтерв'ю телеканалу ICTV заявив президент Петро Порошенко. 

Говорячи про затримання на засіданні уряду екс-глави ДержНС Сергія Бочковського та його заступника, Порошенко заявив: "Боротьба з корупцією - не просто затримка того чи іншого чиновника, це війна, війна на фронті, який є не менш небезпечним,  ніж захист країни від агресора".

"Вони заарештовані і будуть у в'язниці", - заявив Порошенко. 

"На жаль, діюче законодавство - в умовах вимагання хабара, корупції в особливо великих розмірах, в умовах війни, особливого періоду - ще передбачає звільнення під заставу. Ми маємо вилучити можливіть випуску під заставу корупціонерів", - додав президент. 

"Коли в нас буде лишатися корупція, - усі мають розуміти - до нас не прийдуть інвестиції, місцевий бізнес не підніме голову, люди відчуватимуть депресію, злочинна побудова вертикалі влади продемонструє, що все, що ми робили під час Майдану - дарма. Тому для мене це - виклик", - додав Порошенко. 

"Це не ера милосердя, це не ера розплати - після Революції гідності. Це маэ бути ера справедливості. Ті, хто займається корупцією, не повинні і не будуть відчувати себе у безпеці. Кожен службовець має відчувати, що хабарництво безкарним не залишиться", - заявив Порошенко.

Як відомо, одним з останніх затримань за підозрою у корупції стали затримання екс-голови ДержНС та його заступника на засіданні Кабміну 25 березня. 

28 березня Печерський райсуд заарештував екс-голову ДержНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцього на 2 місяці. Вони можуть бути звільнені від тримання під вартою у разі внесення застави у сумі 1,182 млн. гривень.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування