Російський націоналіст Бєлов заявив, що в РФ хотіли вбити Коломойського

Понеділок, 30 березня 2015, 08:59

Лідер націоналістичної організації "Русские" Олександр Бєлов (Поткін) стверджує, що російські спецслужби пропонували йому посприяти вбивству українського олігарха Ігоря Коломойського або його арешту.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Кашин", переданому із СІЗО незадовго до його переведення на психіатричне обстеження.

"Я знав, що мені загрожує розправа з боку режиму (РФ). Мені було відомо, що різні структури отримали вказівку взяти мене в розробку. Можливо, ви пам’ятаєте, що я опинився в опублікованому списку осіб, які підпадають від арешт у Болотній справі", - заявив Бєлов.

"Провокації і схиляння осіб із мого оточення до обмовляння не припинялися ніколи. Навесні 2014 року мені стало відомо, що замовлення на мене надійшло з Казахстану", - зазначив він.

Бєлов стверджує: "На мене виходили співробітниками ФСБ, які формулювали, як мені видалося, інтереси російської влади відносно моєї діяльності. У тому числі щодо контактів із опозицією Назарбаєву й відносно українських політиків".

"Зрештою я зрозумів, що ніяких інтересів національної безпеки у ФСБ немає. Усі пропозиції й питання звелися до бажання втягнути мене в рейдерські захоплення російських підприємств і участі в терористичній діяльності на території України й Франції", - повідомив він.

"Принаймні, обіцянку дати мені спокій (і людям, які так чи інакше із мною пов'язані) дали під умовою, що ми вирішимо питання з Бородою. Йшлося про організацію ліквідації, убивства, або лобіювання арешту на території Франції Ігоря Коломойського", - заявив Бєлов.

"Вочевидь, зрозумівши, що я не буду брати участь у подібних проектах, мене вирішили принести в жертву Назарбаєву, враховуючи побоювання щодо можливої моєї участі в якихось народних виступах проти політики уряду РФ", - додав він.

За словами Бєлова, російські спецслужби виконують прохання "старого диктатора, тому що від нього залежить позиція Казахстану по Україні" і майбутнє Митного союзу.

Раніше соратник Бєлова Дмитро Демушкін заявляв, що їм пропонували відправляти добровольців у Нацгвардію України.

"Це високопоставлені співробітники, які хотіли через ці батальйони впроваджувати свою агентуру, і щоб ми збирали (добровольців - ред). І потім ми б, як збирачі найманців, сіли всі, і російських націоналістів було б дискредитовано", - говорив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News