Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія визнала, що розгорнула в Криму "повноцінне військове угруповання"

Понеділок, 30 березня 2015, 18:59

Збройні сили Росії до кінця минулого року розгорнули в Криму повноцінне військове угруповання із 96 з'єднань і частин.

Про це у понеділок заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, відкриваючи засідання колегії військового відомства, передають РИА Новости.

За його словами, Володимир Путін наказав розгорнути в Криму "самодостатнє міжвидове угруповання військ, здатне гарантовано захищати національні інтереси РФ на цьому напрямку".

"Це завдання було вирішено уже до кінця 2014 року, про що було повідомлено Верховному головнокомандувачу. Всього сформовано 96 з'єднань, військових частин і організацій", - заявив міністр.

Як заявив Шойгу, це угруповання "не тільки забезпечує захист інтересів Росії в акваторії Чорного моря і на території Кримського федерального округу, але і дозволяє успішно вирішувати завдання у далекій морській зоні".

"Так, торік сили Чорноморського, Північного та Балтійського флотів у складі шести кораблів забезпечували постійну присутність ВМФ у Середземному морі", - нагадав Шойгу.

Він також заявив, що до теперішнього часу ЗС РФ організували в Криму повноцінну бойову підготовку ВВС, збільшили склад чергових сил з ППО, зараз йде будівництво казарм, парків і складів в п'яти військових містечках, а також капітальний ремонт наявних фондів.

На нинішньому засіданні колегії, за словами Шойгу, слід "визначити подальші напрямки діяльності щодо підвищення бойових можливостей створеної угруповання військ та підтримання її в постійній готовності до забезпечення безпеки Кримського федерального округу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування