Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримськотатарський канал ATR сподівається придумати, як мовити в Криму

Вівторок, 31 березня 2015, 16:29

Керівництво першого кримськотатарського телеканалу ATR, якому Роскомнагляд досы відмовляв у реєстрації, сподівається знайти можливість мовити на півострові.

Про це на прес-конференції в Сімферополі сказав власник телеканалу Ленур Іслямов, повідомляє Крим.Реалії.

"Ми маємо те, що маємо, будемо намагатися якимось чином вижити, щось робити писати, ми спробуємо зберегтися, але в якому виді ми не знаємо. У нас є діюча українська ліцензія, у нас перехідний період кримської ліцензії, у нас є супутник, інтернет, ми вивчимо законодавчу базу, як можна мовити й далі вас проінформуємо", – сказав він журналістам.

Власник телеканалу вважає, що національна політика – делікатна сфера, у якій не дозволені такі речі як затягування й бюрократія.

"Я вперше даю прес-конференцію, де щось закривається, для мене це прикро, але ми будемо змушені це зробити. У себе на батьківщині ми виявилися не потрібні. Я боюся припустити, що цим усе не обмежиться. Хотілося б бачити тут представників влади. Влада має робити все для народу", – підкреслив Іслямов.

При цьому він зазначив, що переїжджати на материкову Україну канал не має наміру.

"Виїхати на материкову Україну ми не хочемо, для кримськотатарського соціуму це буде депортація, якщо ми виїдемо. Ми тут залишилися й нам треба залишатися", – сказав Іслямов. 

31 березня на телеканалі проходить день відкритих дверей, сюди прийшли близько сотні кримських татар, щоб підтримати національний телеканал. 

З 1 квітня ATR може припинити віщання. Це станеться в тому випадку, якщо телеканалу не вдасться до кінця цього дня зареєструватися в якості ЗМІ згідно з російським законодавством.

Телекомпанія кілька разів подавала документи в Роскомнагляд, але їх повертали назад з різних причин. Аналогічних труднощів зазнають інші ЗМІ, що входять у медіа-холдинг ATR – дитячий кримськотатарський телеканал Lale, Fm-Радіостанції "Мейдан" і "Лідер", а також інтернет-видання "15 хвилин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування