Яценюк просить Раду хутко заборонити пропаганду комунізму та нацизму

Вівторок, 31 березня 2015, 18:03

Уряд підготував законопроект про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої пропаганди.

Про це відкриваючи засідання уряду, заявив прем’єр Арсеній Яценюк.

"Уряд сьогодні вносить пакет законів, які напередодні святкування 9 травня, просить прийняти. Зокрема, це Закон про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, і ще додатково 3 законопроекти", - заявив прем’єр.

Окремо Яценюк зупинився на законопроекті про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої пропаганди.

"Також Кабмін підготував проект про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої пропаганди. Я звертаюся до членів парламентської коаліції для того, щоб він швидко пройшов у парламенті", – заявив Яценюк.

У свою чергу міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив, що законопроектом про заборону нацистської та комуністичної ідеології "комуністичний тоталітарний режим 1917-1991 років в Україні визнається злочинним і таким, що проводив політику державного терору з усіма витікаючими наслідками для комуністичної символіки, гімнів, пропаганди та іншого".

"Разом з тим рівноцінно нацистський тоталітарний режим визнається злочинним і таким, що проводив політику терору, тобто уся символіка та наявність в Україні будь-яких нацистських угрупувань забороняється. Є окрема стаття, яка забороняє пропаганду комуністичного та нацистського тоталітарних режимів", - зазначив Кириленко.

Також, за його словами, цим законопроектом вносяться зміни до 14 супутніх законів у тому числі до Кримінального та Адміністративного Кодексів у частині покарання за порушення відповідних законодавчих норм.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування