Сенатори США вимагають надати Україні летальну зброю після 1 жовтня

П'ятниця, 10 квітня 2015, 11:45

Спілка сенаторів, які підтримують Україну, докладуть максимум зусиль для того, щоб надати летальну зброю Україні у наступному фіскальному році, що починається з 1 жовтня 2015 року.

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив сенатор Роб Портман.

"Я особисто буду боротися за цю військову допомогу", – сказав сенатор.

Сенатор Портман висловив свою підтримку ініціативі продовжити санкції проти РФ, яка буде розглядатися наприкінці червня або на початку липня.

"Економічні санкції будуть продовжені, якщо Росія не виведе свої сили та не почне поважати непохитність українських кордонів. Будь-який інший варіант не допускається. Ми маємо пам’ятати, що санкції були запроваджені не тільки через російську агресію на Сході Україні, але й насамперед після анексії Криму", – підкреслив сенатор.

Як колишній торгівельний представник США, Роб Портман наголосив на важливості диверсифікації українського експорту, щоб зменшити залежність від російського ринку.

За його словами, американський бізнес особливо зацікавлений в українському сількогосподарчому секторі. 

Сенатор Портман відвідав Україну для зустрічей із президентом Петром Порошенко, прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом, а також міністрами внутрішніх справ, економіки та секретарем РНБО. "Я був вражений тією енергією та ентузіазмом під час бесід з українським політичним керівництвом та громадськими лідерами", – сказав сенатор Портман.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...