Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман доручив розслідувати корупцію: щоб боялися руки сунути в держсектор

П'ятниця, 10 квітня 2015, 11:54

Верховна Рада з четвертої спроби підтримала протокольне доручення спікера Володимира Гройсмана про створення робочої групи з перевірки фактів корупції в держсекторі економіки і створила групу з питань тарифоутворення.

Так з четвертої спроби і після попередження Гройсмана, що він має право одноосібно підписати таке доручення депутатам вистачило голосів на підтримку першого доручення щодо розслідування фактів зловживань у держсекторі.

"З метою  перевірки оприлюднених в ЗМІ фактів зловживань в державному секторі економіки відповідно до даних держфінінспекції, а також на інших держпідприємствах доручаю комітету з питань запобігання корупції та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності невідкладно утворити у складі представників цих комітетів спільну депутатську робочу групу для перевірки оприлюднених повідомлень про фінансові порушення та перевірки інших зловживань в державному секторі економіки", - сказано в документі.

Згідно з дорученням, група має викласти висновки і пропозиції за результатами перевірки щодо цих порушень, у письмовому звіті і подати їх на розгляд ВР до 7 травня 2015 року.

Крім того, за згодою прем’єра Арсенія Яценюка, Генпрокурор має звітувати перед ВР про стан розслідуваних фактів і інших фактів зловживань у держсекторі до 7 травня.

"Нам потрібно перестати розмовляти гаслами, а треба з корупціонерами розмовляти статтями кримінального кодексу, не тільки номерами статей, а термінами ув’язнення за ті чи інші правопорушення. Невідворотність покарання завжди призведе до того, що  будуть боятись свої брудні руки сунути в державний сектор, брати хабарі", - наголосив Гройсман.

Він також доручив створити на базі комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства робочу групу із залученням комітету з питань соціальної політики та вивчити питання тарифоутворення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування