Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: бійню 2 травня в Одесі ми повторити не дамо

П'ятниця, 10 квітня 2015, 16:00

Президент Петро Порошенко запевняє, що українська влада і правоохоронні органи докладають всіх зусиль для недопущення провокацій і диверсій в Одесі на травневі свята.

Про це він сказав журналістам в Одесі в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми довели, що розгорнути тут бійню ми не дамо. Захищати культурні та мовні права за допомогою вбивства одеситів - цього не буде, і 2 травня ми повторити не дамо", - сказав він, говорячи в контексті затримання численної диверсійної групи в Одесі, яка готувала теракти і вбивства.

Що стосується розслідування подій 2 травня 2014, президент сказав:

"У мене єдине побажання по 2 травня - це більше прозорості в розслідуванні, одесити мають право знати, що відбувається і кого звинувачують, незалежно від того, яке політичне забарвлення мають ті, хто об'єктивно підозрюється в загибелі людей".

За його словами, велика частина підозрюваних у цій справі "сьогодні переховуються або в Придністров'ї, або в Росії".

Як відомо 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинуло 48 осіб і більше 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кілька співробітників міліції. Крім того, в той же час екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі був оголошений в розшук. Він перетнув кордон України і сховався від слідства.

25 вересня Порошенко заявив, що у справі про події 2 травня в Одесі три людини вже притягнуті до відповідальності, а Фучеджі знаходиться в бігах.

При цьому глава держави попросив Росію про сприяння у поверненні Фучеджі в Україні для його притягнення до відповідальності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування