Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко спростував, що пропонував Путіну "забрати Донбас"

П'ятниця, 10 квітня 2015, 16:04

Президент Петро Порошенко заперечує інформацію про те, що на переговорах у Мінську 12 лютого запропонував президенту Росії Володимиру Путіну "забрати" Донбас.

Про це він сказав на брифінгу в Одесі, повідомляють "Українські новини".

"Ви ж знаєте, що це, безумовно, не відповідає дійсності. Навіщо ви це робите?", - обурився президент України на прохання журналіста підтвердити чи спростувати інформацію ЗМІ про те, що він нібито пропонував Путіну "забрати Донбас".

Порошенко зазначив, що Путін і його прес-секретар Дмитро Пєсков також спростували цю інформацію.

Як відомо, 12 лютого в Мінську (Білорусь) лідери України, Росії, Німеччини й Франції домовилися про те, як виконувати вересневі домовленості про припинення вогню, звільнення полонених, виведення з території Донбасу найманців і низку інших кроків з урегулювання конфлікту.

Російський "Forbes" написав, що Путін під час зустрічі з бізнесменами 19 березня заявив, що Порошенко нібито пропонував йому "забрати" Донбас, а Путін заявив, що йому це не потрібно, і порадив українському президенту або визнати Донбас незалежним, або платити його мешканцям пенсії та інші соцвиплати.

На що речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "забирайтеся з Донбасу" не означає "забирайте Донбас".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування