Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль порозумівся з "Айдаром": спільно ловитимуть самозванців

П'ятниця, 10 квітня 2015, 17:12

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль зустрівся з особовим складом батальйону "Айдар", під час якої обговорив усі проблемні питання.

Про це на своєму сайті повідомляє у п'ятницю голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що у ході зустрічі було досягнуто взаєморозуміння між обома сторонами.

"На жаль, на Луганщині є факти, коли військовослужбовці (не тільки з Айдару, а й з інших підрозділів) утратили зв'язок зі своїми військовим формуванням – були відраховані за скоєння якихось дисциплінарних проступків чи не підписали під час перереєстрації новий контракт", - каже Москаль.

"Незважаючи на це, вони продовжують носити нашивки військових підрозділів, незаконно зайняли житло в приватному секторі, володіють зброєю (очевидно, трофейною чи викраденою) і скоюють злочини. Чим порушують рівновагу нормального співіснування між військовими та мирним населенням", - наголосив він.

Щоб знешкодити таких псевдовійськових мають посилити військові комендатури та службу правопорядку й не допускати ексцесів.

"Якщо, фігурально кажучи, десь завелася паршива вівця, її треба ізолювати, щоб не зіпсувати всю отару. Злочинам, що скоюються військовими чи псевдовійськовими, має бути дана жорстка юридична оцінка", - сказав Москаль.

Виконуючий обов’язки командира батальйону "Айдар" Євген Пташник, у свою чергу, наголосив, що на всі злочини, які скоюються з вини військовослужбовців, має бути жорстка реакція.

"У цьому відношенні ми маємо повну підтримку в служби правопорядку та військової прокуратури, будемо діяти спільно з ними", - зазначив він.

"Наші бойові підрозділи дислокуються не на мирних територіях, а в зоні бойових дій, одне з головних їхніх завдань – це захист людей. Як ми будемо поводитися тут, таке ставлення до військових буде по всій Україні", - додав Пташник.

Аналогічні зустрічі Луганська обласна військово-цивільна адміністрація планує провести й з іншими бойовими підрозділами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування