Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров: ФСБ використовує деяких кримських татар, щоб дискредитувати конгрес у Туреччині

П'ятниця, 10 квітня 2015, 19:34

ФСБ та інші спецслужби Росії, використовуючи кримських татар, які погодилися співпрацювати з окупантами, намагаються дискредитувати Другий Всесвітній конгрес кримських татар, запланований у Туреччині 1-2 серпня.

Про це написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у п'ятницю на сторінці в Facebook.

"Результати дводенної (4-5 квітня 2015 року) роботи "Платформи кримськотатарських організацій Туреччини", що об'єднує 43 кримськотатарські організації з 45, довели кримських окупантів до люті", - зазначив він.

"З оголошенням дати і місця проведення Другого Всесвітнього конгресу кримських татар (1-2 серпня 2015 року, Туреччина) зруйновані останні надії окупантів та їхніх нечисленних маріонеток серед співвітчизників використовувати багатомільйонну кримськотатарську діаспору для прикриття злочинів, здійснених і здійснюваних окупантами в Криму", - написав глава Меджлісу.

"Відповідно, до спроб дискредитації майбутнього Всесвітнього конгресу кримських татар спішно підключилися ФСБ та інші спецоргани РФ. Найбільш неадекватні твердження в стилі відомого Геббельса доручено озвучувати відщепенцям, частин, що постійно труться об чоботи окупантів....", - додав Чубаров.

Як відомо, 4-5 квітня в Анкарі відбулася Консультативна нарада Платформи кримськотатарських організацій Туреччини, за результатами якої її учасники затвердили резолюцію, в якій виступили проти окупації Криму Росією і засудили її репресії проти кримських татар на півострові.

Крім того, в резолюції йдеться про початок підготовки та організації Другого Всесвітнього конгресу кримських татар, що заплановано провести в Туреччині з 31 липня до 2 серпня 2015 року.

Учасники наради також прийняли рішення організувати в різних містах Туреччини заходи та інформаційні акції, присвячені трагічним подіям 18 травня 1944 року, коли кримських татар насильно депортували з Криму, а також провести масштабні жалобні мітинги 17 травня 2015 року.

У нараді Платформи, що об'єднує 43 кримськотатарські громадські організації Туреччини, також узяли участь Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу Рефат Чубаров, його заступник Аслан Омер Киримлі, радник голови Меджлісу Ісмет Юксель, а також активіст національного кримськотатарського руху Синавер Кадиров.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування