В Криму на допит у центр протидії екстремізму забрали ще 6 осіб

Субота, 11 квітня 2015, 14:59

В Криму 11 квітня на допит у Центр з протидії екстремізму були доставлені ще 6 людей, двоє з них були схожі на кримських татар.

Про це повідомив відеооператор з Сімферополя Амет Умеров, у будинку якого 11 квітня було проведено обшук.

"Крім мене там сиділо ще 6 осіб, у яких конфіскували комп'ютери, ноутбуки, відеотехніку. Двоє з них були схожі на кримських татар ", - сказав він.

Умеров повідомив, що з обшуком до нього додому прийшли близько 7 ранку. Представники Центру "Е" шукали вибухові речовини, холодну і вогнепальну зброя.

Також службовці перевірили особисті повідомлення в соціальних мережах на комп'ютері Амета. Після обшуку Умерова відвезли у сімферопольське управління Центру з протидії екстремізму, де відбувся допит.

За його словами, співробітників Центру "Е" цікавили зв'язку Амета з якимсь Олексієм Рябініним, з яким він нібито листувався у соцмережах. Сам Умеров стверджує, що ця людина йому не знайома і в ході перевірки комп'ютерів листування з ним виявлено не було.

Після допиту Умерова відпустили. 

Як повідомляє Крим. Реалії з посиланням на поінформоване джерело, Центр "Е" збирає інформацію про сімферопольця Олексія Рябініна, який нещодавно нібито підірвався на саморобному вибуховому пристрої. За версією представників Центру "Е", він нібито планував здійснити теракти в Криму на 9 травня.

Крим. Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування