Лавров заявив, що у комплексів С-300 "виключно оборонний характер"

Понеділок, 13 квітня 2015, 19:52

Зенітно-ракетний комплекс С-300 має "виключно оборонний характер, не пристосований для цілей нападу і не поставить під загрозу безпеку будь-якої держави".

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи скасування ембарго на постачання С-300 з Росії в Іран, указ про що підписав 13 квітня президент РФ Володимир Путін.

"На даному етапі необхідність у такого роду ембарго повністю відпала. Зазначу, що С-300 - зенітно-ракетний комплекс, який має винятково оборонний характер, не пристосований для цілей нападу і не поставить під загрозу безпеку будь-якої держави регіону, включаючи, звісно, Ізраїль", - заявив Лавров.

За його словами, для Ірану, "беручи до уваги дуже напружену ситуацію в цьому регіоні", сучасні системи протиповітряної оборони дуже важливі.

Також, за словами Лаврова, Росія враховувала комерційні аспекти: "В результаті припинення контракту Росія не отримала великі кошти, які нам належали. Не бачимо більше необхідності це робити".

Як відомо, 13 квітня Росія скасувала заборону на поставки зенітно-ракетних комплексів С-300 в Іран.

ЗРК С-300  здатні вражати різні цілі на різних висотах  на дальностях від декількох кілометрів - до 150, 200, 300 кілометрів, в залежності від типу застосовуваних елементів.  Призначені для оборони великих промислових і адміністративних об'єктів, військових баз і пунктів управління від ударів засобів повітряно-космічного нападу супротивника. Здатні вражати балістичні та аеродинамічні цілі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування