Глава АП: олігархи приймуть нові правила - мирно або не мирно

Вівторок, 14 квітня 2015, 17:04

Глава Адміністрації президента України Борис Ложкін вважає, що олігархічна система в Україні "скоро зруйнується".

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "ЛІГАБізнесІнформ".

"Справа в тому, що за нинішніх обставин олігархи будуть змушені прийняти нові правила гри. Мирним або не мирним шляхом. Це стосується всіх олігархів без винятку", - сказав Ложкін.

"Я прихильник того, щоб перехід до нових правил стався шляхом еволюції, шляхом мирних переговорів. У нас достатньо загроз, щоб плодити конфлікти всередині країни", - додав він.

На думку Ложкіна, "суспільство більше не бачить себе в олігархічній системі".

"Ця система скоро завалиться, це неминуче і є просто питанням часу. Якщо хтось буде цьому процесу чинити опір, то він піде проти інтересів держави. А всі, хто досі йшов проти інтересів держави, програвали... Або ж ставали владою самі. Але я не вірю, що хтось із діючих олігархів в нинішніх умовах міг би стати владою", - говорить глава АП.

На його думку, "олігархи повинні стати відповідальним бізнесом, який платить податки, а держава повинна цей бізнес підтримувати, в тому числі на зовнішніх ринках".

На питання, чи готові найбільші фігури бізнесу до деолігархізації, щоб залишитися великими підприємцями, Ложкін відповів:

"Коломойський каже, що готовий. Ахметов - теж. З Фірташем не розмовляв".

Також, на думку Ложкіна, "головну роль у відставці Коломойського зіграв сам Коломойський".

На запитання, чи була виплата дивідендів "Укрнафти" предметом домовленостей про відставку Коломойського, глава АП зазначив:

"Виплата дивідендів не може бути предметом домовленостей. Це просто треба зробити. Винні - заплатять. Сьогодні в цій ситуації є низка питань, які дискутуються, зокрема по газу, поставленого НАКу "Укрнафтою". Йде процес врегулювання претензій двох партнерів-акціонерів один до одного".

Також на питання, чи буде укладено нову акціонерну угоду щодо "Укрнафті" між державою та структурами Привату, Ложкін відповів:

"Думаю так".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування