Бойовики за день 28 разів обстріляли сили АТО

Вівторок, 14 квітня 2015, 20:13

Бойовики протягом вівторка продовжували збільшувати кількість обстрілів на Донеччині.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Згідно з інформацією, 14 квітня позиції українських військових вздовж лінії розмежування терористи обстріляли 28 разів.

"Злочинці активно застосовували міномети калібру 120 міліметрів, чим грубо порушували Мінські домовленості", - зазначається у повідомленні.

"На Донеччині продовжувалася ескалація обстрілів з боку бандформувань по позиціях українських військ в районі населеного пункту Піски, де бойовики 7 разів вели вогонь із мінометів, у тому числі 4 рази – із 120-міліметрових, а також провели обстріли із танку, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї", - повідомили у прес-центрі.

Окрім того, бойовики двічі спрямовували мінометний вогонь по українських військах поблизу селища Чермалик, один раз – неподалік Гранітного.

"Із зенітної установки і кулеметів злочинці обстріляли наш командно-спостережний пункт в районі Авдіївки, а із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї – позиції в районі населених пунктів Широкине, Опитне, Майорськ, Ленінське, Троїцьке та шахти Дутівська", - зазначається у повідомленні.

На Луганщині, згідно з інформацією, противник тричі провів обстріли українських позицій неподалік населеного пункту Кримське.

"Обстрілів населених пунктів не відбулося", - зазначили у повідомленні.

Водночас, підрозділи протиповітряної оборони Збройних Сил України двічі – на Луганщині і на Донеччині - зафіксували прольоти розвідувальних безпілотників противника.

Раніше заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуг на прес-конференції повідомляв, що у Широкиному зростає кількість руйнувань. У селі, за його словами, нині перебувають від 30 до 40 мирних жителів, серед них є й діти. У більшості з них немає електрики, питної води, бракує їжі, відсутня медична допомога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування