Щодо екс-працівників СБУ відкрито 157 проваджень за злочини проти Євромайдану

Середа, 15 квітня 2015, 12:40

Служба безпеки оголосила підозру щодо злочинів проти людяності колишньому першому заступнику голови СБУ Володимиру Тоцькому.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, відповідаючи на запитання членів антикорупційного комітету щодо того, хто крім екс-голови СБУ Якименка підозрюється в злочинах проти євромайданівців.

"Крім екс-керівника СБУ оголошено підозру його першому заступнику Тоцькому, колишній керівник контррозвідки Бік заарештований судом і перебуває за гратами. Оголошено також підозру начальнику департаменту захисту національної державності, він зараз ховається від правосуддя і перебуває в Криму", - сказав Наливайченко.

Разом із тим, за словами Наливайченка, тривають обшуки і слідчі дії щодо ще 10 співробітників департаменту.

"Загалом вже відкрито 157 проваджень, тільки по СБУ", - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо ролі спецпідрозділу "Альфа" у розстрілах на Майдані, Наливайченко сказав, що члени того підрозділу, який зараз перебуває на передовій, не брали в цьому участі.

"Нова "Альфа" - це спецпідрозділ зі 121 особи, створений в тому числі з активістів, які прийшли до нас не з СБУ. Зараз вони дислокуються в Краматорську і виконують бойові функції, які Альфа раніше ніколи не виконувала", - зазначив глава СБУ.

У свою чергу начальник відділу Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк щодо злочинів проти євромайданівців зазначив:

"Висунуто підозри причетним до вбивства Вередія, спецроті Беркуту, причетної до 39 вбивств на Майдані, голові КМДА Попову, екс-заступнику МВС Лекарю за ініціювання постанови КМУ щодо постачання спецзасобів з Росії без виведення Мінздоров'я України і плюс 20 справ у територіальних прокуратурах".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування