Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У партії Яценюка обізвали Лещенка "шулером", але зв’язок із Ахметовим не спростували

Середа, 15 квітня 2015, 18:22

Партія "Народний фронт" вважає, що проти уряду та особисто прем’єра Арсенія Яценюка іде "інформаційна атака" за участю депутата від БПП Сергія Лещенка.

"В хід іде відверта брехня, маніпуляції та підтасовки", - йдеться у заяві партії.

На думку соратників Яценюка, Лещенко "вчергове виступив у неприглядній ролі "інформаційного шулера" і "вдався до відвертого пересмикування інформації та наклепів" стосовно Кабінету міністрів та прем’єра у матеріалі "За лаштунками політики: змова Яценюка і Ахметова", розміщеному у блозі на "Українській правді".

У заяві не спростовується, що радником Яценюка є близький до Рината Ахметова Сергій Тітенко, колишній керівник Нацкомісії регулювання енергоринку. Також немає реакції на інформацію про те, що призначення керівника Антимонопольного комітету блокується через зацікавленість Ахметова у своїй людині в цьому відомстві.

Водночас, "Народний фронт" називає "брехливим" твердження про те, що Яценюк не вживав заходів реагування щодо неповернення дивідендів компанією "Укрнафта".

"Документи Кабінету міністрів неспростовно свідчать про те, що керівник уряду постійно порушував цю тему, віддавав відповідні розпорядження та доручення, тримав питання на особистому контролі", - заявляє партія Яценюка.

"Саме уряд, прем’єр-міністр та фракція партії "Народний фронт" доклали всіх зусиль, щоб розробити закон про зниження кворуму на засіданні акціонерів компаній з державною часткою "50% плюс 1" і домогтися його прийняття з коректним формулюванням, яке торкалося б і компанії "Укрнафта", - нагадують, зокрема, там.

"Лещенко міг би згадати свій ганебний конфуз, коли він відстоював ту редакцію закону, яка давала змогу "Укрнафті" ігнорувати вимоги держави щодо сплати дивідендів", - заявляє партія.

Також "Народний фронт" називає інформацію про блокування спроби переказу 500 млн грн в зону АТО з боку ДП "Енергоринок" лише "напівправдою" і "пересмикуванням".

"Переказ цих коштів був заблокований саме за дорученням Арсенія Яценюка", - заявляє партія і цитує заяву Яценюка від 18 лютого про доручення про припинення перерахунків у секторі енергетики доти, доки не з'ясується, чи гроші йдуть за електроенергію для терористів, чи за електроенергію для українських громадян.

Партія прем’єра заявляє, що "колись "чесний журналіст" свідомо нехтує фактами і документами і зводить брехливі наклепи на уряд, який кісткою в горлі стоїть українським олігархам та їх російським бізнес-партнерам".

При цьому "Народний фронт" не коментує по суті твердження про те, що Яценюк діє в інтересах Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування