Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія нарощує свої війська в Абхазії та Вірменії

Четвер, 16 квітня 2015, 11:57

Росія нарощує військову присутність в Абхазії, Вірменії, Киргизії, Таджикистані і Південній Осетії.

Про це повідомив начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов на 4-й Московській конференції з міжнародної безпеки, передає Інтерфакс-Україна.

Він заявив, що сучасні виклики безпеці Росії не залишаються без адекватної реакції.

"У рамках довгострокових угод з Абхазією, Вірменією, Киргизією, Таджикистаном і Південною Осетією нарощується потенціал розміщених на їхніх територіях російських військових баз. Вони є гарантом безпеки та стратегічної стабільності в цих регіонах", - зазначив Герасимов.

Він також повідомив, що ведеться планомірна робота з будівництва, розвитку та підготовки Збройних Сил Росії.

"Для захисту цілісності та недоторканності території РФ розгорнута самодостатня угруповання військ в Криму", - сказав він.

Герасимов зазначив, що стратегічні ядерні сили "підтримуються на рівні, що дозволяє гарантовано виконувати завдання ядерного стримування".

"На озброєння надходять сучасні ракетні комплекси, здатні ефективно долати глибокоешелоновану ПРО, оновлюється парк стратегічних бомбардувальників-ракетоносців, вводяться в дію новітні підводні крейсери", - повідомив він.

Раніше глава російського міноборони Сергій Шойгу повідомив, що збройні сили Росії до кінця минулого року розгорнули в Криму повноцінну військову угруповання з 96 з'єднань і частин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...