Путін заявив, що Порошенко не пропонував йому Донбас

Четвер, 16 квітня 2015, 13:44

Президент Володимир Путін заперечує слухи, розповсюджені російськими ЗМІ про те, що нібито президент Петро Порошенко пропонував йому забрати Донбас.

Про це він сказав на прямої лінії, відповідаючи на запитання чи була така розмова.

"Немає. Нічого подібного не було. Ми обговорювали питання, пов'язані з відродженням економіки, соціальної сфери Донбасу. Там багато проблем", - сказав він.

При цьому Путін заявив, що українське керівництво не бажає відновлювати економіку Донбасу. "Це все викладене в Мінських домовленостях і має виконуватися. На жаль, нічого не робиться. Ми спостерігаємо повну блокаду Донбасу…Українська влада своєю рукою сама відрізає від себе Донбас", - сказав він.

При цьому Путін вимагав, що Україна зобов'язана платити пенсіонерам, що опинилися на окупованій території: "Чому ви їм не платите? Ви зобов'язані це робити за законом! Ні, не платять".

Відповідаючи на тенденційне питання журналіста про те, що Порошенко нібито робить різні заяви залежно від того, де він виступає, Путін сказав:

"Ми партнерів не обираємо… Сьогоднішнє керівництво робить багато помилок і результати будуть негативними, але це вибір і президента й уряду. Я довго вмовляв їх не відновляти бойові дії", - розповів Путін

"… Але вихід є. Це виконання мінських угод, конституційна реформа, рішення соціальних, економічних проблем", - сказав він і одразу заявив, що Росія не лізе у чужу справу, а лише висловлює свою позицію із приводу ситуації в Україні.

"Ми не збираємося втручатися, ця не наша справа нав'язувати Україні той або інший спосіб поведінки. Але ми маємо право висловити свою думку", - сказав він.

Багато експертів, у тому числі й лідери бойовиків, що приїхали на Донбас із Росії, стверджують, що ідеологом сепаратизму в Україні є помічник президента Путіна Владислав Сурков.

Росія відправляє в Україну воювати добровольців і регулярні війська, крім того, поставляє бойовикам зброю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News