Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: Ми нікого ворогами не вважаємо, та будемо зміцнювати обороноздатність

Четвер, 16 квітня 2015, 15:03

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявляє, що в Росії немає ворогів серед держав і їх об'єднань.

Про це він заявив у четвер, відповідаючи на запитання громадян і журналістів.

На запитання про союзників Росії Путін відповів так: "Я нагадаю слова Олександра III – так? - нашого імператора. Він сказав, що в Росії є лише два союзники – армія й військово-морський флот. І в напутті своєму синові потім говорив, що нашої величезності всі бояться. Це, до речі, теж має під собою певні підстави".

Реклама:

"Але якщо вже виходити з того, що ми маємо сьогодні, і говорити серйозно, то треба дивитися, насамперед, на загрози сьогодення. А це – тероризм, ксенофобія, організована злочинність і так далі", - сказав президент РФ.

За його словами, у світі багато держав, які підтримують Росію в боротьбі з цими загрозами.

"У нас є дуже добрі відносини в рамках різних об'єднань. Наприклад, це БРІКС – об'єднання, яке поєднує Бразилію, Росію, Індію, Китай і Південну Африку. Є Шанхайська організація співпраці. Це не військові організації, але це наші друзі, з якими ми дуже щільно працюємо й розбудовуємо наші відносини", - зазначив Путін.

ВІДЕО ДНЯ

"Ну, і нарешті в нас є Організація з колективної безпеки – це вже військово-політичний союз, це колишні республіки Радянського Союзу, з якими в нас дуже близькі, надійні, союзницькі відносини і зобов'язання – у тому числі, у військовій сфері…", - сказав він.

"Я виходжу з того, що ми воювати ні з ким не збираємося, але будемо зміцнювати, безумовно, свою обороноздатність. Саме для того, щоб ні в кого не виникало жодного бажання воювати з Росією", - заявив Путін.

Відповідаючи на запитання "А вороги наші хто?", він спершу наголосив, що РФ – велика країна з "величезним потенціалом розвитку" і "велика ядерна держава".

"У нас один із найбільших, співмірний зі Сполученими Штатами, рівний практично ядерний потенціал. Тому бути нашими ворогами й нашими друзями однаково почесно", - сказав Путін.

"А якщо зовсім серйозно, то (наші) вороги, як я вже сказав, – це міжнародні терористи, організована злочинність і так далі", - заявив він.

"Ми нікого ворогами не вважаємо. Я маю на увазі з учасників міжнародного спілкування. Ми нікого ворогами не вважаємо й не рекомендуємо нікому вважати нас своїми ворогами", - запевнив Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування