Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вказав Антикорупційному бюро на "клієнтів": "Індульгенції не видають"

Четвер, 16 квітня 2015, 15:39

Президент Петро Порошенко вважає, що Національне корупційне бюро може почати свою роботу з тих відомствах, про корупцію в яких українці розповідають соціологам та експертам.

Про це він говорив директору Антикорупційного бюро після його представлення.

"Світовий індекс сприйняття корупції є важливим індикаторам. І ми з вами стартуємо дуже незручно", - сказав президент.

"Я думаю, якщо говорити про CPI (Corruption Perceptions Index – ред.), про індекси оцінки Вашої роботи – то це не лише кількість притягнутих до відповідальності, не лише соціологічні дослідження українців, які будуть стверджувати, що вони відчувають, що діяльність бюро є ефективною і рівень корупції в Україні знижується, ще й індекс сприйняття корупції Transperancy – Ви маєте продемонструвати суттєвий прогрес", - додав він.

Порошенко певен, що соціологічні дослідження дають корисну інформацію для бюро.

"Лише 15% опитаних вважають, що ситуація з корупцією покращилася… 85% сказали, що за останні 6 місяців особисто не стикалися з тим, щоб державний орган примушував їх до дачі хабарів. Це стосувалося лише до державного органу", - зазначив він.

За словами президента, це соцопитування сформувало для голови Антикорупційного бюро "клієнтську базу з тих структур, на які слід звернути першу увагу".

"З тих, хто стикався з корупцією, в першу чергу, - це є в органах ДАІ, МВС, Податкової служби, земельних ресурсах, пожежників, інспекції...", - сказав він.

"Закон зобов’язує Вас боротися з корупцією чиновників першого і другого рангу. І тут Ви маєте повну підтримку президента", - додав Порошенко.

Щодо створення регіональних відділень НАБу президент сказав: "Визначитеся самі… Єдине прохання, щоб ви не затягували час".

"Політична воля до боротьби з корупцією очевидна. Думаю, ви це вже помітили по перших кроках, наприклад, Генеральної прокуратури", - зазначив глава держави.

Порошенко вважає, що, "на відміну від попередніх часів, зруйновано ліфти, якими корупційні потоки піднімалися нагору, і зруйновано тривалі корупційні схеми".

"Індульгенції у боротьбі з корупцією зараз не видають. А той, хто буде видавати – руки короткі – будуть нести відповідальність за українським законом. Маю на увазі ефективність Антикорупційного бюро", - заявив президент.

"Сподіваюся, що в чиновників найвищого рангу з’явиться відчуття і впевненість щодо невідворотного покарання за здійснення корупційних злочинів. Але ми ще на початку нелегкого, тривалого шляху боротьби з цією гідрою", - наголосив він.

Президент також закликав громадян повідомляти правоохоронцям і Антикорупційному бюро про випадки хабарництва.

"Українська правда".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...