Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров дає зрозуміти, що бойовики стріляти не перестануть

П'ятниця, 17 квітня 2015, 13:28

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Київ "висуває нездійсненні умови для початку процесу відводу на південному сході України озброєнь калібру менше 100 мм".

Про це він сказав на прес-конференції в Москві в п'ятницю, передає російський "Інтерфакс".

"На жаль, українська сторона і в цьому випадку висунула попередні умови, включаючи знову-таки вимога повного режиму тиші, що, напевно, навряд чи реалістично", - сказав Лавров.

Він висловив думку, що "саме відведення додаткових категорій озброєнь, вже меншого калібру (ніж 100 мм), буде реально сприяти зниженню ризику виникнення нових інцидентів".

Глава МЗС РФ нагадав, що домовленість про відвід озброєнь калібру менше 100 мм було досягнуто 13 квітня в Берліні на міністерській зустрічі "нормандського формату".

"Це було підтримано Луганськом і Донецьком, і в ході відеоконференції (контактної групи по Україні) 14 квітня ця пропозиція розглядалася. Як я зрозумів, ополченці були до цього готові", - заявив Лавров.

"Тому будемо домагатися від наших українських колег виконання того, про що домовляємося", - зазначив глава МЗС РФ.

"На жаль, не вперше відбуваються такі метаморфози з українською позицією. Нагадаю, що відразу після мінського саміту 12 лютого, після прийняття там в результаті тривалих і виснажливих переговорів документів буквально через день-два з Києва стали звучати заяви, які прямо суперечили тому, про що домовилися", - заявив Лавров.

Також він заявив, що "потім вже навіть були прийняті законодавчі акти, які, зокрема, у питанні щодо підготовки виборів перевертали усе з ніг на голову і по суті справи означали відмову Києва від зобов'язань вирішувати відповідні питання з представниками Донецька і Луганська".

Як відомо, бойовики продовжують збройні провокації на лінії зіткнення, в тому числі з використанням "відведеного" важкого озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: