У Станиці Луганській вирішили, що Росія – агресор

П'ятниця, 17 квітня 2015, 14:22

Станично-Луганська райрада Луганської області визнала Російську Федерацію країною-агресором, а ЛНР – терористичною організацією.

Таке рішення райрада ухвалила на засіданні, у якому взяли участь 21 депутат при кворумі 19 осіб, повідомляє прес-служба голови Луганської обладміністрації Геннадія Москаля.

За проголосували 19, двоє утрималися.

Питання про визнання Росією агресором, а ЛНР – терористичною організацією розглядалося останнім і супроводжувалося гарячими дискусіями. Утім, у підсумку депутати прийняли практично одноголосне рішення.

"Рішення Станично-Луганської районної ради дуже показове. По-перше, Станично-Луганський район найбільше в Луганській області постраждав від військових дій, по-друге, райцентр розташований на самій лінії розмежування (до найближчого блокпосту терористів від РДА менше кілометра, а до окупованого луганська – 12 км), тому вплив так званої ЛНР тут відчутний", - зазначив Москаль.

"По-третє, в районі живуть переважно донські козаки, які ніколи не приховували своїх симпатій до Росії. Ще в кінці минулого року проросійські настрої тут сягали 90%. Однак за цей час місцеві мешканці мали змогу оцінити роботу військо-цивільної адміністрації і порівняти життя у себе вдома (де працюють усі соціальні об’єкти, люди регулярно отримують зарплату, пенсію, дитячі та інші виплати, системи життєзабезпечення функціонують у нормальному режимі, а продукти набагато дешевші, ніж по той бік лінії розмежування), і життя на окупованих територіях, де всього цього немає", - зазначив він.

"Тому рішення райради – закономірне, а те що його прийняли саме в Станиці Луганській (тоді як аналогічні рішення депутати не можуть прийняти в мирних регіонах), красномовно свідчить – люди на лінії вогню вже починають розуміти, чим насправді є Росія й так звана ЛНР", - додав Москаль. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування