Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія видає уламки збитого "Боїнга" за український штурмовик - експерти

Понеділок, 20 квітня 2015, 10:43

Міжнародні експерти вважають, що найімовірніше "Боїнг" над Донбасом збили російським ЗРК "Бук", а РФ видає за український штурмовик уламки самого МН17.

Про це заявили відразу декілька експертів зі світовим ім'ям в ефірі Nieuwsuur на нідерландському телебаченні, пише Радіо "Свобода".

"На основі наданих російським міністерством оборони кадрів неможливо заявляти про присутність бойового літака типу Су-25", - сказав один з провідних світових експертів з технологій радарів італійський професор Гаспаре Джелаті.

На думку іншого фахівця Боба Бевеландера, той об'єкт, який в РФ видають за український штурмовик, "здійснює занадто різкі рухи і його видно на радарі протягом дуже короткого часу".

Екс-глава радіолокаційної станції аеропорту Амстердама "готовий посперечатися на велику суму, що поблизу рейсу MH17 інших літаків не було".

На думку експертів, зафіксовані російськими системами об'єкти - не що інше, як уламки самого "Боїнга".

Професор Делфтського університету Піт ван Гендерен також згоден з цією версією.

"Абсолютно правильно, падаючі уламки - найбільш вірогідне пояснення", - сказав він в інтерв'ю телекомпанії NOS.

Міжнародна слідча група ще в березні опублікувала відео, в якому пріоритетною названо версію, що "Боїнг" збитий із землі з ЗРК "БУК" російського виробництва і, найімовірніше, з участю російського екіпажу.

Голова групи Фред Вестербеке підтвердив, що ця версія підкріплюється багатьма доказами, однак слідчі розглядають всі версії катастрофи МН17.

Делегація Нідерландів навіть літала в Москву, щоб отримати докази російської версії, але за підсумком зустрічі залишилося незрозумілим навіть, чи передала РФ свої записи.

Як відомо, раніше стало відомо, що фрагмент збитого на Донбасі "Боїнга" привезли у російське місто Єйськ, де його мали включити до експозиції щодо конфлікту на сході України.

Глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс заявив, що плани Росії продемонструвати уламки МН17 на виставці у Єйську - "неповага, образливо і дуже недоречно".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування