Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МКЧХ готовий збільшити кількість гуманітарки для окупованого Донбасу

Вівторок, 21 квітня 2015, 16:43

Міжнародний Комітет Червоного Хреста  готовий розширити діяльність в Україні для вирішення складної гуманітарної ситуації, в якій опинилося населення окупованих територій.

Про це йшлося під час зустрічі президента Петра Порошенка з президентом МКЧХ Петером Маурером, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначив Маурер,  Червоний Хрест готовий значно збільшити кількість вантажівок з гуманітарним вантажем.

"Бюджет МКЧХ в Україні в 2015 році сягне 84,5 млн доларів. Загалом діяльність МКЧХ в Україні є однією з 5 найбільш масштабних та пріоритетних операцій Комітету у світі", - заявив він.

У свою чергу Порошенко закликав Червоний Хрест задіяти всі свої можливості для збільшення міжнародної гуманітарної підтримки для населення України, яке опинилося в складних умовах через агресію Росії.

Також, за його словами, напередодні під час зустрічі віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка з місією МКЧХ було обговорено необхідність пришвидшення процедур для проходження гуманітарних вантажів Червоного Хреста.

Співрозмовники також обговорили питання соціального забезпечення мешканців Донбасу, зокрема тих, що зареєструвалися поза межами окупованих територій.

"Ми робимо все можливе, щоб мінімізувати страждання людей та забезпечити їх грошима", – сказав Порошенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування