Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС відмовилося від бастіонів із США, бо вони невигідні – заява

Вівторок, 21 квітня 2015, 22:59

У Міністерстві внутрішніх справ пояснили, що відмовилася від фортифікаційних споруд виробництва Hesco Bastion Inc, бо пропозиція була невигідною.

Про це повідомила прес-служба МВС.

"Подібна продукція виробництва Hesco Defensisve Barriers (США) має дещо кращі характеристики, однак істотно дорожче. Крім того, ціна значно зростає через необхідність сплати ПДВ, митного збору", - йдеться у заяві.

У відомстві зазначили, що направили у відповідний комітет Верховної Ради запит про включення вказаної продукції в перелік товарів, які звільняються від зборів. 

"У випадку позитивного рішення, товар стане конкурентоспроможним на українському ринку, і питання про закупівлю захисних бар'єрів виробництва фірми Hesco буде розглянуто в порядку, встановленому законодавством України", - зазначили в МВС.

"Наразі жодних угод, у тому числі про наміри на поставку захисних модулів, ані МВС, ані НГУ не укладалося", - підкреслили у міністерстві.

"Крім того, первинна пропозиція ТОВ "Фірма ТММ", яке є представником американської компанії Hesco Defensisve Barriers в Україні, була озвучена виключно як безкоштовна допомога для України для захисту наших військовослужбовців і мирних жителів від іноземної агресії", - зазначили в МВС.

"Надалі пропозицію про поставку певної кількості захисних фортифікаційних споруд було змінено на комерційну пропозицію. Після чого Нацгвардія провела моніторинг ринку подібної продукції і, як наслідок, ініціювала процедуру зменшення закупівельної ціни за рахунок скасування податків і митних зборів", - додали у відомстві.      


"Варто зазначити, що й у випадку позитивного рішення, процедура закупівлі захисних споруд буде виконуватися виключно у відповідності із законом "Про здійснення державних закупівель", який передбачає тільки один принцип вибору переможця: найкраще співвідношення ціни та якості", - сказано у заяві.

"Таким чином, МВС не брало і не могло брати на себе жодних зобов'язань перед одним з можливих учасників торгів до проведення процедури. НГУ не сприймає методи шантажу та тиску при проведенні державних закупівель і не збирається обговорювати питання обороноздатності країни в публічній сфері", - наголосили у відомстві.


Раніше повідомлялося, що МВС протягом двох місяців не змогло укласти договір з американським виробником фортифікаційних споруд Hesco Bastion Inc, який зарезервував бастіони для оборони Маріуполя на замовлення відомства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: