ГПУ: Доказів навмисної організації пожежі 2 травня в Одесі немає

Середа, 22 квітня 2015, 11:30

В Генпрокуратурі заявили, що немає доказів навмисної організації пожежі в одеському Будинку профспілок 2 травня 2014 року.

Про це на брифінгу у середу заявив перший заступник генпрокурора Володимир Гузир.

За його словами, пожежа виникла внаслідок використання запальної суміші.

"Версія щодо навмисної пожежі не знайшла підтвердження. Пожежа стала наслідком використання запалювальної суміші учасниками масових заворушень. Загорання сталось у фойє Будинку профспілок", - заявив заступник Шокіна.

Так само Гузир спростував версію про отруєння людей газами, у тому числі хлороформом.

"Так само не знайшла підтвердження версія щодо використання отруйних газів, зокрема хлороформу. Люди загинули від отруєння чадним газом, в наслідок швидкого загоряння приміщення після закриття дверей зсередини", - повідомив Гузир.

Загалом, за словами Гузира, розслідування ведеться стосовно 22 осіб, 19 з яких є учасниками Антимайдану, а 3 – Євромайдану. 11 з цих 22 перебувають під вартою.

Він також додав, що розслідується справа про службову недбалість та перевищення влади щодо начальника управління безпеки МВС Одеської області Дмитра Фучеджи, який втік до Придністров'я, а також трьох міліціонерів, які відповідали за охорону СІЗО, звідки були випущені затримані учасники масових заворушень.

Остання справа знаходиться в суді, проходить судове слухання.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинуло 48 осіб і більше 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кілька співробітників міліції. Крім того, в той же час екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі був оголошений у розшук. Він перетнув кордон України і втік від слідства.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування