В АП чекають, що Кабмін допоможе шахтарям. Демчишина не знімуть?

Середа, 22 квітня 2015, 15:05

В Адміністрації президента очікують від Кабінету міністрів ефективних дій щодо вирішення проблем шахтарів.

Про це заявив перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук на брифінгу по завершенні зустрічі з представниками шахтарів, які в середу пікетували АП.

Він назвав основні вимоги шахтарів: розглянути кризову ситуацію у вугільній промисловості, вплинути на уряд щодо погашення заборгованості по зарплатах, провести засідання РНБО щодо ситуації у паливно-енергетичному комплексі.

21 квітня на з'їзді шахтарів у Києві ухвалили іще й вимогу про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Однак Ковальчук закликав не здійснювати не зовсім продуктивні кроки, які "не передбачають здійснення вимог" шахтарів.

Він зазначив, що уряд уже виділяв додаткові кошти на вирішення проблем вугільної галузі.

Віталій Ковальчук на брифінгу. Фото прес-служби президента

22 квітня перший заступник міністра енергетики й вугільної промисловості запропонував представникам шахтарських профспілок долучатися до розробки концепції з реформування вугільної промисловості, сказав представник АП.

"Я переконаний, що у встановлений термін профільне міністерство напрацює відповідну програму, вона буде затверджена Кабміном і буде успішно реалізовуватися", - сказав Ковальчук.

"Очевидно, що й Верховна Рада має ухвалити відповідні рішення, бо основна концепція з реформування вугільної промисловості, яка зараз розглядається, передбачає не виділення коштів на погашення заборгованості по зарплатах, а забезпечення роботи безперспективних шахт", - зазначив він.

"Питання закриття чи консервації збиткових шахт буде розглядатися, але з розумінням необхідності забезпечення соціальних гарантій", - додав Ковальчук.

"Ми очікуємо від Кабміну ефективних дій з вирішення цієї проблеми", - заявив він.

У постанові з'їзду шахтарів від 21 квітня, серед іншого, містилася вимога внести зміни до держбюджету, передбачивши суму на підтримку галузі. У випадку ігнорування їхніх вимог шахтарі погрожують провести всеукраїнський страйк.

"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування