Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій підтвердив інформацію про загрозу його викрадення спецслужбами РФ

Четвер, 23 квітня 2015, 13:06

Перший віце-спікер Верховної Ради підтвердив повідомлення "Української правди" про те, що існує загроза його викрадення й вивезення на територію Росії.

Про це він сказав у четвер журналістам.

"Я одержав усі засоби безпеки… Це державна охорона, оскільки я відношуся до 4 осіб держави, яким передбачена державна охорона. Я відмовлявся від неї, але із учорашнього дня я тимчасово відкликав свою заяву й дав добро на забезпечення державної охорони", - сказав Парубій.

Він пояснив, що йому в середу стало відомо з різних джерел українських спецслужб, що його збираються викрасти.

 За словами Парубія, подібна інформація надходила до нього й раніше, однак він не звертав на це уваги.

"Я, як правило, не робив на них великого наголосу, тому що мова йшла про ліквідацію, і я розумів, що проти професійного кілера або снайпера нічого не зробиш, і жодна охорона не допоможе", - сказав перший віце-спікер.

Він підкреслив: "У цьому випадку інформація стосується не ліквідації, а власне викрадення й перевезення в Росію для проведення публічного показового процесу, який би мав відношення до подій 2 травня в Одесі й до 9 травня".

Парубій також повідомив, що інформація про підготовку викрадення і його вивезення в Росію стосується й керівника парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Сергія Пашинського.

Раніше "Українська правда" повідомляла, що, за інформацією українських спецслужб, ФСБ Росії планувала спецоперацію проти першого віце-спікера ВР Андрія Парубія й глави комітету ВР із питань нацбезпеки й оборони Сергія Пашинського.

За інформацією співрозмовника УП, Парубія й Пашинського планували викрасти й доправити в Росію.

Співрозмовник пояснив, що в такий спосіб у Росії хочуть організувати відкритий судовий процес із залученням слідчого комітету РФ і обвинуватити українських високих посадових осіб у причетності до трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі.

У якості виконавців викрадення, за словами співрозмовника УП, ФСБ планувала використовувати дві групи агентів, які є громадянами України.

"Заплановане проведення в Москві так званого "трибуналу над українськими націоналістами", з метою використання Парубія й Пашинського в якості головних обвинувачуваних у цьому процесі, оскільки процес над Савченко (льотчиця, а нині депутат Надія Савченко, яку побрали в полон, а потім викрали й заарештували в Росії - УП) провалився", - сказав співрозмовник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...