Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дивний "кочівний" мітинг у центрі Києва згорнули: білі балаклави, шахтарі...

Четвер, 23 квітня 2015, 14:44

Мітингувальники у Києві переміщувалися в четвер між Верховною Радою, Кабінетом міністрів і Адміністрацією президента.

Як повідомляє "ОстроВ", близько 13:10 дивна "акція протесту з кількох тисяч мітингувальників, незрозуміло ким організованих і з незрозумілими вимогами, завершилася".

Її учасники покидали видані їм плакати на землю й розійшлися. Активісти скручують великий транспарант, імовірно, розраховуючи використовувати його надалі.

Кілька тисяч людей спершу вийшли пікетувати Кабінет міністрів з вимогами забезпечити їм гідний спосіб життя. Потім вони перемістилися під Верховну Раду, потім – під Адміністрацію президента.

При цьому жодна політична сила не взяла на себе відповідальність за організацію даної акції протесту, самі учасники конкретних вимог не висували.

Вони скандували, використовуючи лексику сепаратистів на Донбасі й російської пропаганди: "Хунту – геть". Біля Кабміну також було розгорнуто великий плакат із написом-плагіатом часів Майдану: "Зрозумійте, нас задовбало".

Люди перекрили дорогу. У колоні було багато міцних молодиків у білих "балаклавах".

Вони скандували: "Солдати прийдуть – порядок наведуть". Під АП молодчики висунули ще більш провокаційне гасло: "Кличко – в очко".

Під Верховною Радою колона, яка прийшла від Кабміну, злилася з нечисленним мітингом людей, які називають себе шахтарями.

Шахтарі вимагали від депутатів ухвалення законопроектів про накладення мораторію на закриття й консервацію шахт, а також забезпечення їхнього соціального захисту.

Кожного депутата, який виходив із Ради, вони зустрічають криками "Ганьба", стукотом касок об асфальт і свистом.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", перед шахтарями виступили нардепи від партії "Опозиційний блок", які в четвер відмовилися працювати в парламенті.

Депутат Артур Мартовицький заявив, що "Опоблок" готує законопроекти про мораторій на закриття шахт і забезпечення соціального захисту шахтарів, а також планує зустрітися з прем'єром і домогтися зустрічі Арсенія Яценюка з лідером шахтарських профспілок.

Будівлю парламенту й інші адмінустанови посилено охороняли.

Депутат від БПП Ірина Геращенко вранці заявляла, що шахтарів або людей, які так себе називають, у Київ привезли Рінат Ахметов і "Опозиційний блок",

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...