Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд переніс розгляд позову з вимогою люстрації заступників глави МВС

Четвер, 23 квітня 2015, 16:46

Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд позову з вимогою звільнення за люстрацією заступників міністра внутрішніх справ Віталія Сакала та Василя Паскала на 19 травня.

Про це повідомив суддя Володимир Келеберда, передають "Українські новини".

Про перенесення розгляду позову попросила суд сторона позивача, відповідача та третя сторона - Міністерство внутрішніх справ.

Сторони попросили про перенесення для ознайомлення з матеріалами справи.

Наступне засідання призначено на 9:00 19 травня.

У ході підготовчого засідання суд зобов'язав МВС надати особисті справи Сакала і Паскала.

Після засідання представник МВС Микола Гринцов заявив, що міністерство абсолютно законно не ініціювало звільнення зазначених заступників, і висловив сумнів, що Громадська рада з люстрації взагалі мав право подавати такий позов.

"Якщо вони (позивачі) поважають законодавство і хоч трохи розбираються в кодексі адміністративного судоустрою, то вони можуть хоч щось зробити, щоб не виглядати посміховиськом", - відповів він на питання про перспективи відкликання позову позивачем.

Він також підкреслив, що МВС надасть суду тільки ті матеріали з особистих справ Сакала і Паскала, в яких немає секретної інформації.

Раніше в коментарі "Українська правда" Сакал заперечував факт позову: "Ні в який суд Козаченко не подавала, нехай вона дасть копію звернення до суду. Копії немає".

Пізніше журналіст Дмитро Гнап оприлюднив ухвали Окружного адмінсуду Києва щодо цих двох високопоставлених міліціонерів.

Як відомо, вранці у вівторок до голови департаменту з питань люстрації Тетяни Козаченко додому,  а також у кабінет до неї і її заступника прийшли представники Головного слідчого управління МВС проводити обшук, пізніше стало відомо, що обшуки проводяться у справі щодо фальсифікації листа по Ігнатенко.

Обшук проводили люди Сакала. Віталій Сакал - начальник Головного Слічого Управління МВС. Він працює в керівництві Міністерства ще з часів Януковича-Захарченка. 

Козаченко в суді домагається люстрації заступників глави МВС Сакала та Паскала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування