Свідки підтвердили, що Штепа закликала допомагати сепаратистам

Четвер, 23 квітня 2015, 22:48

Червонозаводський райсуд міста Харкова переніс розгляд справи проти екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, звинуваченої у сепаратизмі, на 19 травня через неявку свідків.

 "Свідчення дали двоє свідків сторони звинувачення, у тому числі, один - не заявлений раніше, але закон це допускає. Всього на двох засіданнях, включаючи попереднє, свідчення дали чотири свідки звинувачення, а усього їх заявлено десять. На жаль, не всі можуть приїхати. Вважаю, що, хоча слухання перенесене, справа рухається", - зазначила у коментарі журналістам держобвинувач Олена Кравченко.

На засіданні у четвер обидва свідки надали свідчення проти Штепи, стверджуючи, що вона знала про захоплення міста, але не вжила жодних заходів, закликала громадян надавати допомогу сепаратистам і поставили під сумнів факт її перебування у полоні.

За інформацією видання, Штепа була на засіданні з макіяжем, зачіскою, у напівчоботах на високих підборах і кросвордами.

"У міру заслуховування свідків (Штепа) втратила упевненість, нервувала, поривалася їх перебити, а потім, отримавши слово, перейшла до звинувачень: одного назвала посібником Гіркіна, а іншого звинуватила в "особистій" помсті", - зазначає "Укрінформ".

У коментарі журналістам екс-мер заявила, що на лаві підсудних повинні сидіти істинні винуватці у створенні бандформувань, включаючи співробітників міліції і СБУ, і що вона "тоді ж" інформувала про це центральну владу.

За словами адвоката В'ячеслава Дейниченка, суд над Штепой як представником влади - перший в Україні за статтею, пов'язаною із сепаратизмом.

"Свідки захисту, а їх півсотні, зможуть показати, що вона невинувата", - сказав адвокат.

Як відомо, Штепа затримана 11 липня 2014 року за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, що спричинило загибель людей, і створення терористської групи.

На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, і що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування