Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики посилюються під Щастям і переміщують техніку по Донбасу

П'ятниця, 24 квітня 2015, 11:48

Бойовики посилюють свої формування в районі міста Щастя Луганської області, який перебуває під контролем України.

Зокрема, зафіксовано перекидання з боку н.п. Металіст мобільної групи бойовиків чисельністю 40-50 осіб на 4-х КамАЗах і 3-х БМП-2, пише Дмитро Тимчук із групи "Інформаційний спротив".

Також опорний пункт бойовиків у районі Веселої Гори посилено 2-мя БМП-2 і 2-мо мінометами калібру 120 мм.

Крім того, зафіксовано перекидання від н.п. Комсомольське на південний напрямок мотопіхотної групи бойовиків (12 одиниць ББМ, включаючи 7 одиниць БТР-80, 80А, а також БМП-2 і МТ-ЛБ із мінометами, усього приблизно до 150-160 осіб).

А на схід позицій українських військ у районі Луганське й Миронівське відзначається поява декількох "кочівних" танків бойовиків. Танки перекинуто з боку Брянки. На даний момент зафіксовано 3 танки.

Крім того, кілька формувань "Горлівського гарнізону" бойовиків друга добу здійснювала перегрупування з південно-західного сектору на Артемівський напрямок. Перекинуто 12 одиниць бронетехніки (із них 6 – танки), а також у північну частину Горлівки – засоби ППО (2 установки "Стріла -10М" і 2 ЗУ-23-2 на вантажівках).

Окрім т.зв. "гумконвоя", перекинуто 32 транспортних одиниці з матеріально-технічними ресурсами з РФ для бандформувань (із них 9 – одиночне переміщення).

Північніше Алчевська зафіксовано колону на марші (8 одиниць), у її складі армійські вантажівки, 2 кунги й мобільна станція зв'язку.

Відзначається активне перекидання боєприпасів і спорядження автотранспортом (усього за добу 16 одиниць) від Старобешевого й Амвросіївки на південний напрямок - частково до Докучаєвська, частково до Тельманового й далі на південь до Новоазовська.

Крім того, бойовики активно використовують автотранспорт для перегрупування на ділянці Спартак – Ясинувата – Пантелеймонівка, а також для перекидання поповнення живої сили й спорядження в Петровський район Донецька й на вогневі позиції мінометів і артилерії, які "працюють" по Пісках, Опитному й Авдіївці.

Залізничні станції на півдні Луганської області поступово перетворюються на вантажно-розвантажувальні термінали для всіх формувань "російсько-терористичних військ" на Донбасі.

Прибуття й розвантаження вагонів з "вантажами для потреб армії ДНР і ЛНР" відбуваються із середньодобовим оборотом у 6-8 вагонів (платформ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
20:52
баскетбол"Дніпро" вдруге став чемпіоном України
Усі новини...