Київська міліція вважає, що "врегулювала ситуацію" між адвокатами

П'ятниця, 24 квітня 2015, 14:49

Київська міліція заявляє, що "врегулювала ситуацію", яка сталася біля будинку кіно, де на засідання З'їзду адвокатів не допустили київську делегацію.

Про це йдеться у повідомленні Київської міліції.

"Сьогодні у столичному Будинку кіно (Печерський район) проходить з’їзд адвокатів України. Під стінами будівлі зібралися пікетувальники з вимогами обирати до Вищої ради юстиції лише чесних кандидатів. Заявку на акцію громадська організація – ініціатор пікету – подала заздалегідь. Охорону громадського порядку на місці здійснює столична міліція", - сказано в повідомленні.

"У ході мітингу група з 7 осіб намагалася увійти до приміщення. Охорона їх не впустила. Сталася штовханина. Правоохоронці врегулювали ситуацію між конфліктуючими сторонами", - додали в міліції.

"На теперішній час на місці працює слідчо-оперативна група Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві. Опитуються свідки та очевидці події", - додали в МВС Києва.

Як відомо, на з’їзд адвокатів, який має обрати членів Вищої ради юстиції, не допустили одного з претендентів – Ростислава Кравця та всю київську делегацію, що складається з 59 осіб.

Міліція і тітушки заблокували силою двері, під час сутичок використали сльозогінний газ.

Раніше повідомлялося, що напередодні з'їзду адвокатів у Києві,секретар Ради адвокатів Павло Гречківський, який теж претендує на членство у ВРЮ, заручається підтримкою делегатів за допомогою надання знижок на готель.

Як відомо, на перший з’їзд адвокатів, який відбувався в Мукачевому, також не допустили київську делегацію. Тоді з’їзд не зміг обрати членів Вищої ради юстиції.

Як відомо, головою Національної Асоціації Адвокатів України є одіозна Лідія Ізовітова. У 2013 році за часів Януковича ЗМІ відносили її до групи тодішнього керівника головного управління АП з питань судоустрою Андрія Портнова.

Про ситуацію з обранням членів ВРЮ можна почитати тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування