Росія хоче побудувати 3 пункти пропуску авто з материка до Криму

П'ятниця, 24 квітня 2015, 15:07

Росія планує побудувати три постійні автомобільні пункти пропуску на "кордоні" анексованого Криму з Україною до 2018 року.

Про це заявив керівник Федерального агентства з облаштування державного кордону РФ Костянтин Бусигін російському виданню РБК.

"Зараз на сухопутному кордоні функціонують три тимчасові пункти пропуску – це Перекоп, Армянськ і Джанкой", - розповів Бусигін.

За його словами, після "приєднання" Криму тимчасові об'єкти було обладнано за два місяці. У 2015 році заплановано проектування постійних пунктів пропуску, в 2016 році – початок будівництва, а в 2018 році – завершення робіт.

При цьому Бусигін запевнив, що Роскордон готовий завершити будівництво достроково, до 2017 року.

Закладена пропускна здатність кожного пункту – до 2 тисяч автомобілів на добу, уточнив керівник російського відомства.

"Затори виникають із провини суміжної сторони. Наші співробітники прикордонної служби й митниці працюють на межі, а з іншого боку – буквально будка й дві людини зі шлагбаумом, де накопичується потік машин", - пояснив Бусигін.

Крім того, попри фактичну відсутність залізничного сполучення, в анексованому Криму готують до роботи три залізничні пунктів пропуску: у Джанкої, Армянську й Сімферополі.

Також готують два авіаційні пункти пропуску – у Бельбеку й Сімферополі, розповів Бусигін.

Морські пункти пропуску функціонують у Ялті, Феодосії, Керчі, Євпаторії й Севастополі, додав російський чиновник.

Бусигін нічого не сказав про те, чи узгоджуються ці плани з Україною, і яке ставлення української влади до цих планів РФ.

Як відомо, у лютому-березні 2014 року Росія ввела в АРК необумовлені договорами про Чорноморський флот РФ війська, у присутності яких самопроголошена проросійські влада Криму провела псевдореферендум – і на його підставі Крим "включили" до складу РФ.

Україна, Євросоюз і США не визнають незаконний "референдум" і вважають, що Росія анексувала Крим.

Наприкінці 2014 року Україна припинила залізничне й автобусне сполучення з Кримом. Щоб дістатися туди з материкової України, потрібно пройти чи проїхати на автомобілі через "кордон" із проходженням відповідних процедур.

Іншим шляхом до Криму можна дістатися лише з Россі: на літаку чи через Керченську переправу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування