Представники України та РФ говорять про необхідність демілітаризації Широкиного – Хуг

П'ятниця, 24 квітня 2015, 18:36

Представники України та Росії в спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі погодилися з необхідністю демілітаризації Широкиного.

Про це заявив заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на брифінгу в п'ятницю в Маріуполі.

"На сьогоднішній зустрічі представники України і РФ в спільному центрі дійшли згоди, що необхідно демілітаризувати Широкине. Але ясно, що генерали - не єдині особи, які беруть участь у цьому процесі, незважаючи на те, що вони обидвоє хочуть демілітаризації цього населеного пункту, вони потребують схвалення зверху. Зараз найважливіше - політична воля для підтримки цього плану на найвищому рівні", - сказав Хуг.

Як відомо, українська сторона в Тристоронній контактній групі пропонує демілітаризувати Широкине.

Мешканці Маріуполя просять президента України відмовитися від цієї ідеї. Вони зазначають, що на території Широкиного розташована стратегічна висота, і якщо її займуть бойовики, Маріуполь опиниться під загрозою.

15 квітня повідомлялося, що у Широкиному, яке регулярно обстрілюють бойовики, нині перебуває від 30 до 40 мирних жителів, серед них є й діти. У більшості з них немає електрики, питної води, бракує їжі, відсутня медична допомога.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування