Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Непалі землетрус: сотні людей загинули, центр столиці зруйновано

Субота, 25 квітня 2015, 14:13

У Непалі внаслідок потужного землетрусу магнітудою 7,9 балів загинули 565 осіб, багато людей отримали поранення.

Як повідомляє ВВС, епіцентр землетрусу - у 77 км від столиці країни. У країнах, які межують з Непалом, від землетрусу загинули 30 осіб. 

Інформація про жертви уточнюється.

Разом з тим, як повідомляє Reuters, є повідомлення про значне пошкодження майна, руйнування не обмежується деякими районами Непалу, "майже уся країна була вражена". 

Десятки людей опинилися під уламками через землетрус стародавньої вежі Дхарахара у Катманду,  оскільки вежа була однією з основних туристичних визначних пам'яток Катманду та входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Станом на 15:15, за офіційними даними, кількість жертв від землетрусу сягнула 688 осіб, повідомляє AFP.

У свою чергу журналіст Євген Іхельзон, який нині перебуває на місці землетрусу, повідомив, що у Катманду зруйновано центр міста, повідомляє 5 канал

За його словами, історичний центр міста  практично стертий з лиця землі, хоча загалом по місту руйнування і не надто значні.

"Багато пам’яток історії, на жаль, зруйновано. Повністю зруйнована площа Катаманду Дурбар", - зазначив він. 

"Декілька храмів 18-го сторіччя повністю знесені землетрусом. Тривають рятувальні роботи. Є, звичайно, поранені і загиблі. Є там одна башта, і там завжди зверху знаходяться люди, які ходять на смотровий майданчик. Ця башта повністю впала", - зазначив Іхельзон.

Durbar square in Kathmandu is seriously damaged. That place is always crowded and there are casualities and injured....

Posted by Евгений Ихельзон on 25 Апрель 2015 г.

При цьому, як повідомляє The Guardian, cильний землетрус спровокував сходження відразу декількох лавин в районі Евересту, внаслідок чого кілька осіб зникли без вісти, 8 - загинули. 

 
 
 
 Фото ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...